Ce trebuie sa stie soferii inainte de a ajunge intr-o statie ITP?

Orice masina trebuie sa treaca periodic printr-o verificare tehnica amanuntita pentru a primi avizul de libera circulatie. Soferii trebuie sa se asigura ca se prezinta intr-o statie ITP din Bucuresti, spre exemplu, inainte de expirarea reviziei precedente, altfel risca amenzi usturatoare daca sunt prinsi in trafic de organele legii.

Informatii utile pentru soferii care merg intr-o statie ITP

Acestia trebuie sa se prezinte cu masina curata, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile, acestea urmand sa fie atent verificate. In plus, anvelopele trebuie sa fie umflate la presiunea nominala pentru o evaluare cat mai corecta si precisa.

Soferii trebuie sa aiba asupra lor o serie de documente, de la certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila si pana la cartea de identitate a autovehiculului, precum si cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie.

Proprietarii nu sunt obligati sa vina personal cu masina la ITP, poate fi trimisa orice alta persoana ce are asupra sa documentele mentionate mai sus. In situatia in care masina este achizitionata in leasing sau este inregistrata pe o societate comerciala, se poate aduce copia cartii de identitate a autovehiculului cu stampila in original.

AlfaITP este o statie ITP din Militari unde soferii au parte de cele mai mici preturi. Mai mult decat atat, locatia este accesibila, iar programul de functionare extrem de avantajos pentru clientii ocupati.

Unitatea este autorizata pentru aproape toate categoriile de vehicule ce sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei. Sunt inspectate, fara probleme, autoturisme, 4×4, autoutilitare mai mari si mai mici de 3,5 tone si toate tipurile de remorci, semiremorci, chiar si rulote.

ITP din Bucuresti | ITP din Militari | AlfaITP.ro

statie ITP

Soferii trebuie sa se asigure ca se prezinta cu masina in stare perfecta de functionare altfel pot fi respinsi la ITP. In cazul in care sunt descoperite anumite defectiuni tehnice, acestea trebuie remediate cat mai repede posibil.

Conform informatiilor publicate pe AlfaITP.ro, toti cei care se prezinta in termen de 30 de zile pentru reevaluare, vor putea beneficia de tarife mult mai mici. Mare atentie: odata expirata valabilitatea ITP-ului, masina nu mai are dreptul de a circula pe drumurile publice!