Rochie tricotata conform siluetei. Cum o alegi?

rochie tricotata

Rochiile tricotate – fie le iubesti, fie le eviti cu orice pret. Sunt tinuta eleganta perfecta pentru zilele reci. Emana confort si stil. Dar uneori alegerea rochiei potrivite este destul de dificila.

Iata cateva reguli de baza 

Daca persoana nu are o silueta de supermodel si ezita intre 2 marimi, trebuie sa o aleaga pe cea mai mare. Rochia tricotata pe corp este grozava, dar poate sublinia si defectele in cel mai neplacut mod.

Rochia tricotata se poate combina cu usurinta cu cizme, cizme inalte sau joase. Modelele de rochii tricotate mai scurte chiar arata grozav cu cizme deasupra genunchiului.

Persoanele care nu experienta in a purta rochii din tricot, vor incepe cu ceva simplu – culori neutre, croiala dreapta, tricot normal – nici prea mic, nici prea mare.

  • Rochie tricotata pentru o silueta clepsidra

Femeile cu o astfel de silueta sunt norocoase. Deci nu exista aproape nicio tinuta care sa nu li se potriveasca. Acelasi lucru este valabil si pentru rochiile din tricot. Daca se doreste sublinierea formelor, modelele petrecute sunt grozave.

  • Rochie tricotata pentru o silueta in forma de para

Se va alege o rochie tricotata cu detalii in partea de sus – pot fi nasturi contrastanti, un tricot mai mare sau se poate adauga o brosa sau bijuterii. Rochia tricotata pentru o astfel de silueta ar trebui sa aiba un croi in forma literei A. In mod ideal, partea de jos ar trebui sa aiba detalii verticale pentru a prelungi silueta.

  • Rochie tricotata pentru silueta banana (dreptunghi)

Pentru a adauga curbe unei siluete de tip banana, este nevoie de o rochie tricotata cu un decolteu interesant. Sau un volum usor in zona manecilor. Modelele pe corp sunt potrivite daca modelul rochiei creeaza iluzia curbelor. De asemenea, se poate adauga o curea in talie pentru un plus de accent.

  • Rochie tricotata pentru silueta in forma de mar

Cand vine vorba de rochii tricotate, cea mai mare provocare este pentru femeile cu silueta tip mar. Se poate miza pe modele croite in forma literei A sau pe o croiala dreapta larga.