Piesele de mobilier vechi – adevarate comori in locuintele romanilor

mobilier vechi

Desi pare un lucru iesit din comun, exista anunturi de tipul “cumpar mobilier vechi” care se adreseaza romanilor care au in casa, mostenit sau nu, mobilier foarte vechi si intr-o stare foarte buna, mobilier care reprezinta o anumita epoca sau o perioada din istorie.

Desigur ca nu orice scaun mostenit de la bunica, foarte subred si prafuit se poate vinde la o suma impresionanta, dar exista comode, obiecte de mobilier foarte apreciate de catre specialisti pentru ceea ce exprima acestea.

Pentru ca oricine si orice merita o a doua sansa, piesele de mobilier vechi de zeci sau sute de ani merita sa li se acorde stralucirea de altadata si sa fie ulterior vandute pasionatilor. Pentru un ochi foarte bine format, stilurile de mobila veche clasica precum Art Nouveau, Rococo, Ludovic sau Napoleon nu sunt greu de deosebit, iar oportunitatea de a face bani cu aceste obiecte este foarte ridicata.

Cererea de mobilier vechi pe piata din Romania

Desi pare un lucru destul de crezut, exista colectionari romani care vand si deopotriva cumpara mobilier vechi, exista un magazin de antichitati din Bucuresti, cum este de exemplu HQZ in care obiectele de mobilier vechi reprezinta obiecte de maxim interes.

Mobila veche va fi evaluata la un pret foarte bun, va fi reconditionata si restaurata si isi va dobandi farmecul de odinioara. Ulterior, mobilierul vechi va fi vandut unor colectionari care isi manifesta interesul pentru acestea.

Cumpar mobilier vechi | Magazin de antichitati din Bucuresti | Hqz.ro

magazin de antichitati din Bucuresti

Fie ca este vorba despre un scaun vechi, o comoda, o oglinda, un birou vechi gasit in podul casei bunicilor sau de orice alt obiect de mobilier, cufere, rame, argintarie sau alte astfel de obiecte, colaboratorii magazinului Hqz.ro, fie ca sunt vanzatori sau cumparatori, vor fi foarte multumiti de rezultate.

Cat costa restaurarea mobilierului vechi?

Mobilierul vechi poate fi sau nu restaurat inainte de a fi vandut unui magazin de antichitati. Se recomanda ca proprietarii sa colaboreze numai cu restauratori de succes, de renume, cu persoane specializate care folosesc solutii si tehnici din cele mai moderne care sa nu strice mobilerul, sau sa lase acest lucru pe seama reprezentantilor magazinului de antichitati care, dupa ce cumpara mobilierul, il restaureaza si il repune in vanzare.