O calatorie in Mexic reprezinta un vis pentru majoritatea turistilor care isi doresc cu ardoare sa ajunga in America de Nord. Frumusetile locului, cultura, gastronomia, spiritul liber al mexicanilor, toate acestea dau culoare si savoare Mexicului.
O calatorie in Mexic: tips and tricks pentru turisti
Cele mai bune perioade pentru a calatori in Mexic sunt cele din decembrie-aprilie pentru ca sunt niste luni uscate, cu temperaturi moderate sau cele din iulie-august cand este foarte cald, sunt multi turisti, iar coasta gazduieste diferite activitati.
Este absolut obligatoriu ca turistii sa isi faca asigurari de calatorie atunci cand pleaca in vacanta pentru ca pot aparea diverse situatii imprevizibile. Chiar daca nu sunt impuse prin lege, medicii recomanda vaccinarea antitetanos, precum si impotriva hepatitei sau a tifosului avand in vedere faptul ca Mexicul se confrunta cu zone extrem de sarace si de murdare.
Turistii ar trebui sa plateasca in permanenta cu cardul. In felul acesta, evita sa aiba la indemna sume de bani pentru ca pot cadea usor prada hotilor de buzunar. Cardurile de tip Bnext sau Revolut, sunt foarte avantajoase din punct de vedere al comisioanelor asa ca ar trebui sa se opteze pentru acestea.
Pentru ca Mexicul se intinde pe o suprafata mare, este important ca turistii sa aiba deja stabilite traseele dorite, precum si obiectivele turistice. Fie ca se opteaza pentru o plimbare in centrul istoric, fie pentru o vizita la piramide, la traseele din San Miguel sau traseele turistice din Zacatecas sau Guadalajara, toate acestea vor surprinde vizitatorii prin farmecul lor.
In privinta gastronomiei, bucataria mexicana reprezinta, cu siguranta, un punct de atractie important. Existe o multitudine de preparate care trebuie neaparat incercate, precum:
- Tacos – tortilla de porumb umpluta cu diverse ingrediente, inclusiv carne, legume si peste, precum si sosuri si ceapa
- Chipsuri de tortilla – traditionalele nachos, dar facute cu tortillas de porumb prajit, care sunt de obicei insotite de guacamole
- Tamales – un aluat de porumb umplut cu carne sau legume,
- Enchiladas – unul dintre preparatele clasice, clatita de porumb umpluta cu legume, carne si branza, de asemenea, acoperita cu sos fierbinte
- Quesadillas din Mexic sunt gatite pe gratar si umplute cu branza si, ocazional, cu delicioasa floare de dovleac.