Succesul determina fericire?

Ganditi-va la acest lucru: poate fericirea sa duca la succes sau succesul determina fericirea? Cei mai multi dintre noi sunt educati sa creada ca, daca facem anumite lucruri cum ar fi studiul intens pentru a obtine rezultate bune si a reusi la liceu sau la facultate, vom fi fericiti.

succesul

Succesul determina fericire?

Ganditi-va la acest lucru: poate fericirea sa duca la succes sau succesul determina fericirea? Cei mai multi dintre noi sunt educati sa creada ca, daca facem anumite lucruri cum ar fi studiul intens pentru a obtine rezultate bune si a reusi la liceu sau la facultate, vom fi fericiti. Acest lucru este adevarat?

Exista o multitudine de studii neurologice si psihologice care arata ca fericirea duce la o productivitate mai mare, la profituri mai mari si la succes. Cu alte cuvinte, fericirea contribuie la atingerea succesului si nu invers. A fi de succes nu face neaparat o persoana mai fericita. La urma urmei, majoritatea omenilor cunosc pe cinvea care este o persoana de succes, are bani si o afacere infloritoare, dar nu este fericit.

Interesant este ca multi dintre noi muncesc din greu si se straduiesc sa obtina ceva deoarece considera ca acel ceva va contribui la fericire. Dorim sa castigam mai multi bani, sa cumparam o casa mai mare, sa conducem o masina mai frumoasa, tocmai pentru ca ne dorim sa fim fericiti. De multe ori, odata ce atingem aceste obiective, constatam ca aduc doar o fericire temporara. Acelasi lucru se aplica si la un nou loc de munca, la o casa noua, haine noi, etc.

Bogatia materiala este adesea folosita ca masura de succes. Cu toate acestea, multi oameni care poseda bogatii materiale nu sunt fericiti. Cercul vicios in care se afla nu face decat sa schimbe telurile, cu alte cuvinte, nimic nu este suficient niciodata.

Fiecare aspect al vietii noastre se imbogateste atunci cand suntem fericiti si acest lucru include etica muncii noastre si productivitatea. Oamenii fericiti castiga chiar mai multi bani si sunt mai influenti. Intr-un sens, fericirea este un tip de mentalitate sau etica a muncii. Suntem mult mai predispusi sa exploram intregul nostru potential atunci cand suntem calmi, pozitivi, optimisti si multumiti. Dimpotriva, stresul si sentimentele negative, nu fac decat sa consume energia care ar putea fi canalizata in alta directie.

Succesul depinde de fericire pentru ca avand o stare fizica, psihica si emotionala buna, oamenii sunt capabili sa lucreze pentru a-si indeplini obiectivele. Lucrurile marunte aduc fericire, iar cele mari o intaresc, deci cautati sa va bucurati, sa fiti multumiti, sa fiti fericiti!