Teama de tratamente stomatologice la copii

extractii dentare

Oamenii au nevoie inca de la varste fragede de anumite tratamente stomatologice, deoarece problemele dentare pot aparea in orice moment al vietii. Multi copii se tem de vizita la medicul dentist, iar parintii trebuie sa caute modalitati prin care sa ii linisteasca si sa ii convinga sa coopereze.

Anxietatea si teama copiilor sunt motivate, tinand cont ca la cabinetul stomatologic sunt inconjurati de aparate si echipamente care nu le sunt cunoscute, chiar si sunetele produse de acestea reprezentand o sursa de teama. Parintii pot adopta mai multe metode prin care sa ii familiarizeze pe cei mici cu vizita la dentist.

Parintii trebuie sa ii duca pe cei mici la dentist inca din primii ani de viata

Medicii dentisti recomanda parintilor sa ii aduca pe cei mici la consult la aproximativ sase luni de la eruptia primului dinte. Daca parintii fac un obicei din asta, copiii vor fi deja obisnuiti cu tot ceea ce presupune un cabinet stomatologic, de la uniformele medicale, pana la sunetul aparatelor si instrumentelor care pe multi ii sperie.

Atunci cand parintii merg la control, pot lua in considerare ca cei mici sa ii insoteasca. In acest fel, ii ajuta sa se familiarizeze cu mediul de lucru si sa observe detalii care ii pot ajuta sa se simta confortabil, cum ar fi atentia medicului pentru pacienti si metodele pe care le foloseste.

Tratamente stomatologice | extractii dentare | PlazaDent.ro

Tratamente stomatologice

Parintii trebuie sa le explice copiilor scopul si necesitatea unor tratamente stomatologice

Fie ca e vorba de un control de rutina, extractii dentare sau tratamentul unei carii, parintii trebuie sa le explice copiilor care este scopul vizitei la medicul stomatolog. Acestia pot incerca sa le descrie procedura si sa ii asigure ca nu vor simti durere, aspectul de care copiii se tem cel mai tare. Cei mici trebuie sa inteleaga ca sunt nevoiti sa adopte o rutina corespunzatoare de ingrijire orala si sa mearga periodic la dentist pentru a evita aparitia complicatiilor si pentru a avea o dantura lipsita de probleme.

In cadrul clinicii stomatologice PlazaDent.ro cei mici pot beneficia de o gama larga de servicii, efectuate de medici care sunt gata sa ii ajute sa combata frica de dentist si sa ii convinga de necesitatea si eficienta tratamentelor stomatologice.