Ce este un sistem ERP si cum isi dovedeste utilitatea in mediul business

Sistemele ERP ajuta utilizatorii sa gestioneze mult mai repede si mai bine activitatea si sa o inregistreze in baza de date, iar documentele si informatiile care rezulta sunt accesibile de catre management sau de catre celelalte departamente care au nevoie de date pentru a-si desfasura activitata in mod corect.

In general, definirea unei solutii ERP nu este deloc complicata. Un astfel de sistem este o platforma informatica unica, foarte utila pentru monitorizarea, pentru controlul si managementul integrat al activitatilor, proceselor si operatiunilor desfasurate si detinute de o companie. Aplicatiile ERP Romania oferite de compania Attosoft.ro pot fi folosite pentru activitati de productie, de comert, de distributie, dar si pentru activitati de prestari servicii si import/export. Un rol important al unui sistemelor ERP este acela de a imbunatati colaborara intre departamentele unei companii si de a automatiza si eficientiza activitatile din cadrul companiei.

Mod de functionare a unui sistem ERP

Un sistem ERP stabileste modul de lucru si circuitele din firma, permitand un flux de schimb de date intre departamente. Partajarea datelor elimina duplicarea task-urilor si, totodata, asigura o baza de date corecta, actualizata si completa.

Sistemele ERP au un mod simplu de functionare, colectand datele cu scopul de a le distribui pe scara larga. In plus, sistemele ERP au baza de date comuna care ofera acces la datele colectate din mai multe activitati si de la mai multe departamente.

Cu alte cuvinte, sistemul ERP permite inregistrarea, validarea, prelucrarea, transferul si exportarea datelor sub forma bruta sau sub forma de rapoarte. Prin introducerea datelor direct de catre operatori, prin importul din alte baze de date sau transferul intre terti se inregistreaza datele in sistemul ERP.

Importanta unui sistem ERP in companie

Sistemele ERP ajuta utilizatorii sa gestioneze mult mai repede si mai bine activitatea si sa o inregistreze in baza de date, iar documentele si informatiile care rezulta sunt accesibile de catre management sau de catre celelalte departamente care au nevoie de date pentru a-si desfasura activitata in mod corect.

Sistemul ERP de la AttoSoft are urmatoarele componente: administrarea, stocurile, mijloacele fixe, contabilitatea, salarizarea, comenzile, aprovizionarea, vanzarile, incasarile si platile, facturarea, serviciile, productia, centrele de cost, notificarile, nomenclatoarele, rapoartele si interfetele.

Sistem ERP | ERP Romania | solutii ERP | attosoft.ro

ERP Romania

Sistemele ERP sunt sisteme unice care inregistreaza activitatile departamentale din companie, imbunatatind capacitatea echipei de management de a lua decizii business mult mai repede si in mod corect. In plus, sistemele ERP asigura controlul si optimizarea stocurilor si imbunatateste procesul de aprovizionare cu necesarul de marfa. Se scade si timpul de livrare al comenzilor si se imbunatateste cash flow-ul si profitul prin intermediul acestor sisteme.

Toate avantajele pe care sistemele ERP le ofera contribuie radical la prosperitatea business-urilor in care sunt aplicate.