Situatii in care stresul are o influenta negativa asupra omului

Daca va simtiti in permanenta stresat pentru perioade lungi de timp, aceasta stare este una alarmanta. In timp ce stresul este o parte naturala a vietii, daca o persoana este bombardata in mod constant cu sentimente coplesitoare care generaza o anxietate rpelungita, sanatatea ar putea fi in pericol.

stresul

Stresul este o parte normala a vietii de zi cu zi. Mintile si corpurile noastre trec prin stari de stres pentru a-si indeplini sarcinile zilnice, dar acest tip de stres nu are, de obicei, un impact negativ asupra sanatatii noastre mentale sau fizice. Exista diferite tipuri de stres, unele bune, unele rele. De fapt, exista cel putin trei tipuri diferite: eustres, stres acut si cronic.

Eustresul este raspunsul organismului nostru la emotie si euforie. In mod normal, se numeste „stres bun”. Stresul acut este raspunsul organismului la o declansare imediata (pozitiva sau negativa) care dispare imediat ce situatia noua devine familiara. In cele din urma, stresul cronic este constant si intens, ceea ce copleseste si tine oamenii activi. Capacitatea de a identifica simptomele stresului negativ este esentiala pentru bunastarea generala.

Daca va simtiti in permanenta stresat pentru perioade lungi de timp, aceasta stare este una alarmanta. In timp ce stresul este o parte naturala a vietii, daca o persoana este bombardata in mod constant cu sentimente coplesitoare care generaza o anxietate rpelungita, sanatatea ar putea fi in pericol. Faceti o pauza de la rutina obisnuita, acordati prioritate nevoilor psihice, emotionale si fizice, verbalizati ceea ce traiti.

Cand stresul devine toxic, acesta poate afecta capacitatea de a functiona eficient la locul de munca sau in cadrul relatiilor.

Urmariti semnalele date de performanta slaba si observati daca ganditi negativ sau sunteti usor iritabil in relatiile cu ceilalti. Cresteti gradul de constientizare prin acordarea unei atentii sporite a factorilor declansatori in timpul interactiunilor interpersonale si observati orice impact asupra comunicarii verbale si non-verbale. In cele din urma, luati-va timp sa analizati obiectiv propriul comportament pentru a putea solutiona eficient problema.

Somnul este o parte importanta a sanatatii fizice, emotionale si psihice. Daca nu dormiti suficient, corpul nu va produce suficiente substante neurochimice (progesteron, estrogen, serotonina si melatonina) care sa influenteze un somn sanatos. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa aveti cicluri de somn neregulate care influenteaza o oboseala ce poate deveni cronica. O rutina inainte de somn ar putea influenta calitatea acestuia, de asemenea si deconectarea de la dispozitivele smart.