Dieta japoneza garanteaza o silueta mai supla si o viata mai lunga

Dieta japoneza are la baza unele principii ce tin mai mult de sanatate, decat de aspectul estetic. Ciocolata, prajiturile, cartofii si prajelile trebuie inlocuite cu fructe, legume, supe pe baza de peste, iar hrana trebuie privita ca un medicament, nu numai ca un aliment.

dieta japoneza

Una dintre cele mai cunoscute si mai eficiente diete din intreaga lume este dieta japoneza. Aceasta nu numai ca garanteaza o silueta mai supla, ci si o sanatate de fier si longevitate. Cele mai sanatoase persoane de pe planeta, cu cea mai mare durata de viata, sunt japonezii. In Japonia traiesc foarte multi octogenari si nonagenari, iar sansa de a depasi suta de ani este foarte mare. stilul de viata al japonezilor si dieta pe care acestia o urmeaza este un exemplu bun.

Ce consumi in dieta japoneza?

Dieta japoneza are la baza unele principii ce tin mai mult de sanatate, decat de aspectul estetic. Ciocolata, prajiturile, cartofii si prajelile trebuie inlocuite cu fructe, legume, supe pe baza de peste, iar hrana trebuie privita ca un medicament, nu numai ca un aliment. Importanta pe care japonezii o dau mancarii sanatoase se reflecta si in felul in care arata acestia.

Japonezii recomanda un consum mai ridicat de legume decat de carne. Se considera ca un consum mai mare de fructe si de legume, precum varza, morcovi, ceapa, ardei gras si alge, alaturi de un consum ridicat de cereale integrale, ajuta la mentinerea siluetei si la marirea sperantei de viata. In plus, din dieta japoneza nu trebuie sa lipseasca pestele. Somonul si tonul sunt cele mai consumate specii de peste, fiind bogate in acizi grasi Omega-3.

Din dieta japoneza nu lipseste consumul de soia, un aliment bogat in proteine si in nutrienti, care se consuma proaspata sau sub forma de muguri, germinate ori tofu, nu soia procesata sau texturata. Legumele verzi sunt indicate pentru consumul zilnic in aceasta dieta. Acestea nu numai ca asigura necesarul de vitamine, ci sunt responsabile si de necesarul de fibre si contribuie la imbunatatirea digestiei.

Din dieta japoneza nu lipseste ceaiul verde si ceaiul negru, fara lapte si fara zahar. Ceaiul este bogat in antioxidanti, stimuleaza digestia si sistemul imunitar. Dieta japoneza se va dovedi un principiu de viata, nu o simpla cura de slabire care se tine cateva zile in speranta ca se pierd rapid cateva kilograme acumulate de-a lungul timpului.