Povestea celui mai mare covor din lume

Oficial, cel mai mare covor din lume se afla acum in Moscheea Sheikh Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi. Dubai si Abu Dhabi, doua orase vecine din Emirate, sunt cunoscute pentru lux si pentru un nivel de trai ridicat.

cel mai mare covor

Povestea celui mai mare covor din lume

Oficial, cel mai mare covor din lume se afla acum in Moscheea Sheikh Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi. Dubai si Abu Dhabi, doua orase vecine din Emirate, sunt cunoscute pentru lux si pentru un nivel de trai ridicat. Ele sunt in mod constant concurente, motiv pentru care in acea zona se dezvolta si multe recorduri.

Seicul Zayed Al Nahyan, primul presedinte si fondator al Emiratelor si liderul Abu Dhabi, a facut planuri pentru o moschee spectaculoasa in orasul sau. Abia dupa trei ani de la moartea sa, proiectul a fost finalizat, iar cladirea este mai extravaganta ca niciodata. Dincolo de maretia sa, cea mai spectaculoasa parte a cladirii este aceea care gazduieste cel mai mare covor persan din intreaga lume.

Fiecare detaliu de pe marele covor a fost executat si proiectat cu cea mai mare atentie. Culoarea de baza este verde, care este semnificativa din cateva motive. Verdele a fost culoarea preferata a seicului Zayed, este una dintre culorile steagului islamic si simbolizeaza viata in desert. O alta culoare care se gaseste pe covor este un bej galben care reprezinta culoarea nisipului.

In fotografiile postate in mediul online se vede foarte clar ca acest covor nu este dintr-o singura bucata. Realitatea este aceea ca acest covor a fost taiat pentru a se potrivi in mai multe incaperi de rugaciune, insa partile componente pot fi oricand unite pentru a intregi imaginea de ansamblu a covorului, care reprezinta un triumf al maiestriei si designului modern.

De ce sunt covoarele atat de importante pentru lumea araba? Acestea au o semnificatie atat de puternica din cauza faptului ca sunt asociate cu rugaciunea. Musulmanii nu se pot ruga decat pe covor si chiar daca pierd totul, covorul tot trebuie sa le ramana. De la diferite desene, texturi si culori pana la tesaturi fine si scumpe, covoarele musulmanilor reflecta maiestria diferitelor dinastii islamice. Un singur covor poate spune o multime de povesti, deoarece este transmis din generatie in generatie.

Cumpar antichitati | magazin de antichitati din Bucuresti | hqz.ro

cumpar antichitati

Din acest motiv, peste tot prin lume exista chiar si muzee destinate covoarelor otomane, musulmane, lucru care a incurajat vanzarea si achizitia de astfel de piese valoare. La magazinul HQZ Antic, cumpar antichitati de orice tip, fie ele obiecte din metale pretioase, mobilier sau covoare. Accesati site-ul hqz.ro si vizualizati produsele disponibile din acest magazin de antichitati din Bucuresti sau vindeti obiectele valoroase de care nu mai aveti nevoie!