Cum sa-ti pregatesti masina pentru o inspectie tehnica periodica?

Soferii care in perioada urmatoare trebuie sa mearga la o statie de ITP din Bucuresti, in vederea realizarii inspectiei tehnice periodice trebuie sa stie cum sa isi pregateasca autoturismele, astfel incat sa usureze munca specialistilor pe cat de mult posibil. Cu ajutorul a cateva trucuri foarte simple, conducatorii auto pot avea masinile gata pentru a verificate foarte simplu!

Autoturismele trebuie sa fie curate

Pentru inceput, soferii trebuie sa isi spele masinile, pentru ca acestea sa fie usor de verificat atunci cand este necesar. De preferat este ca proprietarii de autoturisme sa le curete atat la interior, cat si in interior. In acelasi timp, conducatorii auto trebuie sa se asigure ca presiunea anvelopelor este cea potrivita in momentul in care merg la statia autorizata de ITP din sector 6.

Pregatirea documentelor necesare

Un alt aspect esential pe care trebuie sa il aiba in vedere proprietarii de masini este acela ca au nevoie de o serie de documente pentru a-si face inspectia tehnica periodica. Printre acestea se numara: cartea de identitate proprie, polita RCA valabila, cartea tehnica a masinii, dar si certificatul de inmatriculare aferente. Este vorba despre documente absolut necesare, pe care le cer specialistii ITP pentru a putea realiza toate verificarile necesare.

Programare la o statie de inspectie tehnica periodica

Nu in ultimul rand, recomandat este ca inainte de a merge la statiile autorizate, care se ocupa de inspectiile tehnice periodice, soferii sa faca o programare inainte. In general, specialistii sunt extrem de ocupati, iar numarul de platforme pe care il au la dispozitie este unul limitat.

ITP din Bucuresti | ITP din sector 6 | AlfaITP.ro

ITP din Bucuresti

De exemplu, conducatorii auto pot folosi si datele de contact de pe site-ul AlfaITP.ro, pentru a intra in legatura cu reprezentantii statiei auto, daca nu au suficient timp la dispozitie pentru a merge fizic acolo.

Inspectia tehnica periodica este necesara, intrucat soferii se asigura astfel ca autoturismele pe care le conduc sunt intr-o stare buna si ca pot fi folosite in continuare. Mai mult, datorita ITP-ului, conducatorii auto se pot urca la volan fara teama ca si-ar pune viata in pericol sau ca ar putea pune in pericol viata celorlalti participanti la trafic!