iPhone: Apple inca lucreaza la un smartphone pliabil

smartphone pliabil

Dupa cateva premise in 2019, 2020 este cu siguranta marcat de lansarea unor modele de smartphone pliabil. Fie ca este vorba de Samsung, care ar fi planificat lansarea a doua smartphone-uri pliabile in acest an – Galaxy Z Flip si un posibil Galaxy Fold 2 – sau Huawei care intentioneaza sa lanseze o a doua versiune a lui Huawei Mate X, anul 2020 anunta noi provocari pentru toti ceilalti producatori care lucreaza in prezent la un astfel de produs, cum ar fi Xiaomi sau LG.

Urmeaza Apple sa lanseze un smartphone pliabil?

Spre deosebire de contracanditatii de pe piata, firma californiana ramane intotdeauna foarte discreta in ceea ce priveste activitatea sa si este in general obisnuita sa astepte ca produsul sau sa aiba un succes deosebit inainte de a-l dezvalui in lumina zilei. Totusi, asta nu inseamna ca nu exista unele zvonuri cu privire la un smartphone pliabil.

De exemplu, intr-un brevet depus de Apple la Oficiul pentru marci de brevete din SUA, firma descrie un sistem pentru dispozitive electronice cu ecrane si balamale flexibile; cu alte cuvinte, un dispozitiv mobil echipat cu un ecran flexibil, fie un smartphone pliabil sau o tableta.

Dupa cum se explica in acest brevet, Apple ar fi ales sa indoaie foarte usor ecranul flexibil pentru a-i permite sa se inchida complet, lasand in acelasi timp un usor gol in centrul acestuia, unde se afla pliul. Aceasta „curbura” ar permite Apple sa limiteze puternic urmele de pliere pe ecran, in prezent destul de marcate pe smartphone-urile pliabile ale altor producatori.

Mai mult, brevetul descrie, de asemenea, un sistem de clape retractabile care ar sustine ecranul flexibil atunci cand este deschis, iar acest lucru ar insemna consolidarea suprafetei impiedicand degetul sa se afunde in placa.

Desigur, acesta este doar un brevet, iar Apple depune sute in fiecare an. Acest lucru nu inseamna ca utilizatorii urmeaza sa se bucure prea curand de lansarea unui smartphone pliabil marca Apple. Cu toate acestea, prezenta acestui brevet confirma faptul ca gigantul californian lucreaza deja la un prototip si se afla pe drumul cel bun.