Obiecte indispensabile unei calatorii cu masina pe timp de iarna

Echipa Alo Tractari presteaza servicii de tractari auto pe platforma, dar si asistenta rutiera sau service auto mobil. Accesati alotractari.ro si notati numerele de telefon la care sa apelati in caz de nevoie!

tractari auto

Unii oameni cred ca un rezervor plin de combustibil si cheile sunt singurele lucruri necesare pentru a conduce o masina. Sigur, uneori puteti porni la drum fara sa fiti pregatit, dar sa nu faceti asta in timpul iernii. Factori precum zapada, gheata si temperaturile scazute fac ca sofatul pe timp de iarna sa necesite mai multa atentie decat in mod normal.

Oricand porniti la drum ar trebui sa fiti pregatit conform vremii de afara, dar in timpul iernii, tuturor acestora li se mai adauga si zapada, gheata, nevoia de anvelope compatibile temperaturilor scazute, mentinerea unei presiuni sigure a pneurilor si multe altele. Indiferent daca plecat intr-o vacanta sau va deplasati in alte scopuri, exista cateva lucruri pe care toata lumea ar trebui sa le aiba in portbagaj in timpul iernii.

Este de la sine inteles ca lopetile sunt utile in timpul iernii, dar avand in vedere faptul ca au dimensiuni mari, nu prea aveti cum sa tineti una in portbagaj. Lopetile compacte sunt o solutie perfecta pentru ca puteti alege una de calitate superioara, dar care se pliaza astfel incat sa incapa in orice colt de portbagaj.

Un razuitor de zapada si gheata este, de departe, cel mai folosit instrument in timpul iernii. Pastrarea lui la indemana va permite eliminarea eficienta a zapezii si ghetii de pe parbriz, luneta si ferestrele laterale inainte de a urca la volan.

O baterie moarta este una dintre cele mai frecvente probleme ale masinii pe timp de iarna, astfel incat cablurile de pornire sunt indispensabile. Vremea rece favorizeaza consumul rapid al energiei din baterie, insa avand in portbagaj doua cabluri de pornire, puteti pleca de pe loc daca gasiti un coleg de drum care sa accepte sa ii folositi bateria ca impuls.

In orice moment al anului temperaturile medii scad sub 7 grade Celsius, pentru a fi in siguranta pe sosea, masina ar trebui sa fie echipata cu cauciucuri de iarna. De obicei, acestea au o tractiune buna pe zapada sau gheata, insa, uneori poate fi necesar sa aveti in portbagaj si un set de lanturi care sa va scoata din incurcatura.

Tractari auto pe platforma | alotractari.ro

tractari auto pe platforma

Daca aveti toate acestea si masina tot nu porneste de pe loc, poate ar fi cazul sa apelati la serviciile unei companii de tractari auto. Echipa Alo Tractari presteaza servicii de tractari auto pe platforma, dar si asistenta rutiera sau service auto mobil. Accesati alotractari.ro si notati numerele de telefon la care sa apelati in caz de nevoie!