Optimizarea sistemului de operare Windows 10 pe calculatoare ieftine

calculatoare ieftine

Unul din cele mai des utilizate sisteme de operare din ultimul timp folosit atat pe calculatoare ieftine din oferta magazinului online It-Sh.ro, cat si pe calculatoare noi este Windows 10. Pentru utilizatorii care doresc sa obtina mai multa viteza pentru calculatorul personal care foloseste ca si sistem de operare Windows 10, se recomanda optimizarea acestuia pentru o performanta sporita.

Pasii pentru optimizarea sistemului de operare Windows 10 pe calculatoare ieftine

Fie ca este vorba despre calculatoare second hand sau refurbished, unul dintre principalii pasi pentru optimizarea sistemului de operare este eliminarea programelor de startup. Aceasta eliminare nu dureaza mai mult de 5 minute si reprezinta una din cele mai usoare cai de optimizare si de imbunatatire a performantei computerului prin eliminarea programelor inutile ce ruleaza la pornire. Sunt aplicatii inutile uneori care ruleaza in mod prestabilit de indata ce utilizatorul se conecteaza la PC, cum ar fi Skype, Spotify sau Chrome.

Utilizatorul trebuie sa faca click dreapta pe un loc gol din bara de activitati si click pe Task Manager, sa selecteze Startup, iar in coloana din dreapta sa vada impactul de pornire al fiecarui element. Utilizatorii Windows 10 pot optimiza acest sistem de operare prin dezactivarea oricarui program ce ruleaza la pornire.

Un alt pas pe care trebuie sa il faca utilizatorii de calculatoare care ruleaza cu sistemul de operare Windows 10 este dezactivarea efectelor vizuale, care nu dureaza mai mult de 2 minute. Pe aproape toate computerele cu sistemul de operare Windows 10 sunt incluse efecte care fac utilizarea mai placuta. Acestea pot include animatii, mai ales cand se minimizeaza sau se maximizeaza ferestrele, dezactivarea acestora eliberand resurse suplimentare pentru performanta.

Calculatoare ieftine | Calculatoare second hand | It-Sh.ro

calculatoare second hand

Este important ca utiliatorii sa tasteze in meniul start Performare, sa selecteze Adjust the Appearance and performance of Windows, sa salecteze Visual Effects si sa decida pe care doresc sa le pastreze sau sa aleaga pur si simplu optiunea Adjust for best performance pentru a le dezactiva pe toate.

Nu in ultimul rand, utilizatorii trebuie sa dezinstaleze aplicatiile vechi care nu le mai sunt utile si pe care nu le mai folosesc. Acest pas poate fi realizat in maxim 10 minute, iar la urma se recomanda o scanare malware si o devirusare completa a calculatorului.